Home Košarka Jokić je i dalje MVP, Denver pobedio srčani San Antonio (VIDEO)
Jokić je i dalje MVP, Denver pobedio srčani San Antonio (VIDEO)
0

Jokić je i dalje MVP, Denver pobedio srčani San Antonio (VIDEO)

0
0

Nikola Jokić odigrao je još jednu impresivnu utakmicu i pokazao da je i dalje najkorisniji igrač NBA, i serijom sjajnih poteza u finišu utakmice, doneo pobedu Denveru nad San Antonijom rezultatom 102:96. Jokić je upisao 32 poena, 16 skokova i 7 asistencija, ali je mnogo važnije od ovih brojeva to što je praktično sve što je trebalo, odigrao u finišu vrlo izjednačene utakmice u kojoj je mladi i srčani tim San Antonija disao za vrat Denveru od početka do kraja. Nikola Jokić nema nameru da bez borbe prepusti MVP titulu bilo kome i večerašnja simultanka je to samo dodatno potvrdila i Denver je otvorio sezonu sa dve vezane pobede.

Sakramento Kingsi poraženi su od favorizovane Jute rezultatom 110:101 u utakmici u kojoj su vodili većim delom trajanja ovog meča, pokazali ozbiljan otpor timu koji je prošle sezone imao najviše pobeda u NBA i generalno pokazali da su u vrlo dobrom stanju na početku ove sezone. Badi Hild je večeras oborio rekord Peđe Stojakovića i postao igrač sa najvećim brojem postignutih trojki u istoriji Sakramento Kingsa i odigrao sjajnu utakmicu sa 24 poena i 7 skokova, dok je posebna senzacija bio ruki Devion Mičel koji je večeras imao katastrofalno šutersko veče sa samo 3 poena i šutom iz igre 1/8, ali je njegova neverovatna odbrana ono što ga čini posebnim i to se večeras videlo u punom sjaju. Harison Barns nastavio je impresivni niz na početku ove sezone i upisao 25 poena uz čak 15 skokova, ali je u neizvesnoj završnici prekaljena ekipa Jute uspela da preživi napade Sakramenta i ukrade pobedu od tima koji je vodio većim delom ove utakmice.

Vašington je uspeo da u produžetku izvuče pobedu nad Indijanom rezultatom 135:134 uz ključni doprinos Davisa Bertansa koji je na kraju produžetka postigao možda i ključnu trojku za pobedu, dok je Toronto demolirao Boston i pobedio rezultatom 115:83. Bruklin je uspeo da ukrade pobedu Filadelfiji i trijumfovao rezultatom 114:109. Filadelfija je vodila od prvog do poslednjeg minuta, ali je u samom finišu glavni favorit za NBA titulu prvi put poveo i prednost nije ispustio do samog kraja.

U ostalim utakmicama večeri, Njujork je rutinski dobio Orlando rezultatom 121:96, Šarlot je pobedio Klivlend rezultatom 123:112, dok je Hjuston pobedio Oklahomu sa 124:91. Čikago je potvrdio sjajnu formu na početku sezone pobedom nad Nju Orleansom rezultatom 128:112, dok je navodni favorit za NBA titulu, ekipa Lejkersa, drugi put zaredom poražena na početku sezone, ovoga puta rutinski su pobeđeni od ekipe Finiksa rezultatom 115:105.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *