Home Košarka Lebron Džejms oborio rekord Karim Abdul Džabara i postao najbolji strelac u NBA istoriji, Jokić razneo Minesotu i upisao tripl dabl već u prvom poluvremenu! (VIDEO)
Lebron Džejms oborio rekord Karim Abdul Džabara i postao najbolji strelac u NBA istoriji, Jokić razneo Minesotu  i upisao tripl dabl već u prvom poluvremenu! (VIDEO)
0

Lebron Džejms oborio rekord Karim Abdul Džabara i postao najbolji strelac u NBA istoriji, Jokić razneo Minesotu i upisao tripl dabl već u prvom poluvremenu! (VIDEO)

0
0

Nejdugovečniji rekord u istoriji NBA lige večeras je pao i Lebron Džejms je postao najbolji strelac u istoriji najjače košarkaške lige sveta, preuzeo titulu od legendarnog Karim Abdul Džabara i upisao se u istoriju košarke. Lebron je večeras postigao 38 poena, ali osim obaranja rekorda, nije uspeo da ovo veče kruniše i pobedom, tako da je ekipa Oklahome na kraju upisala tesnu pobedu nad Lejkersima rezultatom 133:130. Obaranje ovog rekorda nakon skoro četiri decenije, svedočanstvo je o impresivnoj dugovečnosti Lebrona Džejmsa koji je sa 38 godina života i dalje igrač sposoban da pravi razliku na terenu i upisuje brojeve koji su misaona imenica za dečko mlade igrače. Status najvećeg igrača svih vremena nikada nije bio vezan za titulu najboljeg strelca, ali je svakako veliko istorijsko dostignuće koje je za svako poštovanje.

Denver je razneo u paramparčad tim Minesote, a Nikola Jokić je upisao tripl dabl već u prvom poluvremenu, u utakmici koja je od početka do kraja bila demonstracija sile lidera Zapada i koja je završena konačnim rezultatom 146:112. Jokić je igrao svega 27 minuta, utakmicu je napustio tri minuta pre kraja treće četvrtine pošto je utakmica već tada bila uveliko odlučena i upisao je 20 poena, 12 skokova i 16 asistencija. Denver je ubedljivi lider Zapada, Jokić i dalje drži prosek na nivou tripl dabl statistike i deluje da je treća uzastopna MVP titula neminovnost, a ovako komponovani tim koji ima veliku dubinu, polako postaje glavni favorit za NBA titulu.

U ostalim utakmicama večeri, Bogdan Bogdanović je odigro sjajno, upisao 22 poena, tri skoka i dve asistencije, imao odlično šutersko veče, ali nije mogao da spreči poraz Atlante od preporođene ekipe Nju Orleansa koja je nakon deset uzastopnih poraza, večeras vezala treću veznu pobedu rezultatom 116:107. Njujork je pobedio Orlando rezultatom 102:98, Finiks je dočekao povratak Devina Bukera i u tesnoj završnici upisao pobedu nad desetkovanim timom Bruklina rezultatom 116:112, dok je Memfis konačno presekao niz poraza i upisao važnu pobedu nad Čikagom rezultatom 104:89.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *