Home Košarka Jokićev tripl dabl za veliku pobedu Denvera nad Klivlendom, Divac uživo gledao rapsodiju Foksa protiv Portlanda…(VIDEO)
Jokićev tripl dabl za veliku pobedu Denvera nad Klivlendom, Divac uživo gledao rapsodiju Foksa protiv Portlanda…(VIDEO)
0

Jokićev tripl dabl za veliku pobedu Denvera nad Klivlendom, Divac uživo gledao rapsodiju Foksa protiv Portlanda…(VIDEO)

0
0

Nikola Jokić vratio se u domen takmičarske košarke nakon All Star vikenda i upisao još jedan tripl dabl sa 24 poena, 18 skokova i 13 asistencija i vodio Denver do velike pobede nad super timom Klivlenda rezultatom 115:109. Redži Džekson je debitovao u dresu Denvera i dodatno produbio roster lidera Zapada koji je večeras igrao egal sa domaćim timom praktično od početka do kraja, ali je u samom finišu, Jokić odigrao svoju MVP ulogu i svom timu doneo pobedu koja je dodatno povećala prednost na vrhu Zapada na šest pobeda, pošto je večeras drugoplasirani Memfis poražen u Filadelfiji rezultatom 110:105. Denver je nakon ove pobede vrlo lako mogao do izjednačenja sa Bostonom kao najbokjim timom NBA lige, ali je u pravom trileru, nakon promašaja Halibartona u šutu za pobedu, Indijanu tek nakon proudžetka položila oružje pred Bostonom i upisala poraz rezultatom 142:138. Utakmicu je obeležila nestvarna partija centra Indijane Majlsa Tarnera koji je postavio rekord karijere sa 40 poena i čak 8 postignutih trojki, ali na kraju se ispostavilo da to nije bilo dovoljno za više od časnog poraza od lidera Istoka.

Dieron Foks vratio se u takmičarski pogon nakon prvog All Star nastupa i ponovo je spasao Sakramento od velike blamaže, pošto je desetkovani tim Portlanda koji je večeras igrao bez praktično svih ključnih igrača, poveo sa čak 16 poena razlike u prvom poluvremenu, ali je najbolji igrač Kingsa odgovorio sa 31 poenom, uz po tri skoka i asistencije, i sprečio katastrofalno skupi poraz svog tima. Kingsi su na kraju upisali pobedu rezultatom 133:116, a ovu pobedu i rapsodiju Foksa iz prvog reda gledao je Vlade Divac, koji je i večeras bio gost vlasnika Sakramento Kingsa Viveka Renadivea. Divac je draftovao Foksa kao petog pika na draftu 2017.godine i pre utakmice novi All Star Sakramenta došao je da se pozdravi sa čovekom koji ga je doveo u Kingse. Ovom pobedom Kingsi su održali tanku prednost na trećem nestu Zapada, a već koliko sutra čeka ih okršaj sa četvrtoplasiranim super timom Klipersa. Toronto je savladao Nju Orleans rezultatom 115:110, dok je ekipa Lejkersa savladala Golden stejt rezultatom 124:111 i dodatno zakuvala ionako suludo izjednačeni Zapad, tako da je sada razlika između trećeg Sakramenta i trinaestih Lejkersa svega šest pobeda.

 

U ostalim utakmicama večeri, Dalas je savladao San Antonio rezultatom 142:116, Juta je nakon produžetka uspela da pobedi Oklahomu rezultatom 120:119, dok je Orlando nakon prave drame upisao pobedu nad Detroitom rezultatom 108:106.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *